Herhaalrecepten

Apotheek Kostense biedt voor cliënten die bij ons staan ingeschreven de service aan om herhaalrecepten via onze apotheek aan te vragen. Deze service is opgezet in overleg met uw huisarts, speciaal voor de aanvraag van medicijnen die u chronisch gebruikt.

Zelf aanvragen

U kunt een herhaalrecept aanvragen voor medicijnen of hulpmiddelen die u langdurig, dat wil zeggen langer dan drie maanden achtereen, gebruikt. Dit zijn bij voorbeeld middelen tegen hoge bloeddruk, diabetes, glaucoom, hoog cholesterol, astma, migraine, etc. Tevens kunt u via deze weg ook de anticonceptiepil en incontinentiemateriaal aanvragen.

Antibiotica-kuurtjes en medicijnen die onder de opiumwet vallen (morfine, methylfenidaat, flunitrazepam) kunt u niet via de apotheek aanvragen. Voor deze medicijnen dient u zelf contact op te nemen met uw huisarts.

Als u het herhaalrecept vóór 10 uur 's morgens bij ons aanvraagt, dan kunt u de medicijnen de volgende werkdag bij ons in de apotheek afhalen. Als u het na 10 uur 's morgens bij ons aanvraagt dan staan de artikelen 1 werkdag later voor u klaar.

Alle aanvragen die u via de apotheek doet worden eerst door zowel uw apotheker als uw huisarts beoordeeld. Het kan dus gebeuren dat de huisarts u eerst wil zien voordat het recept wordt uitgeschreven. Dit zal de doktersassistente dan aan u doorgeven. Daarom is het belangrijk dat u aangeeft op welk telefoonnummer u overdag bereikbaar bent.

U kunt uw herhaalrecepten op verschillende manieren bij ons aanvragen.

Online

Wij hebben een online formulier om een herhaalrecept aan te vragen. Het gebruik van dit formulier biedt u de volgende voordelen:

  • Bij het invoeren van het medicijn of hulpmiddel dat u wilt herhalen krijgt u een keuzelijst van artikelen te zien. U kunt dan eenvoudig het artikel dat u nodig heeft uit deze lijst kiezen.
  • Als een medicijn niet via de apotheek maar direct via de huisarts aangevraagd moet worden krijgt u dit gelijk te zien.
  • Nadat u het hele formulier heeft ingevuld en op "Herhaalrecept aanvragen" heeft geklikt krijgt u te zien wanneer wij de artikelen klaar zullen hebben staan.
  • U maakt gebruik van een beveiligde verbinding zodat anderen niet kunnen zien wat u aanvraagt

Herhaalreceptenlijn

Voor het aanvragen van herhaalrecepten kunt u ook gebruik maken van onze herhaalreceptenlijn. Deze is bereikbaar onder telefoonnummer 010 2183282. Dit nummer is dag en nacht bereikbaar, ook in het weekend.

Brievenbus

In onze publieksruimte bevindt zich direct naast de voordeur een brievenbus. U kunt hierin een schriftelijk verzoek voor een herhaalrecept plaatsen.